Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul
2012.09.19. szerda
kornyezeti neveles

Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul, amelynek célja, hogy új fejezetet nyisson a hazai környezetkultúra és környezetetika területén - közölték a program kezdeményezői az MTI-vel.

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (Kokosz), valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) által indított program keretében négy év alatt csaknem 430 ezer óvodáshoz és diákhoz jut majd el a szakemberek által összeállított tananyag, közülük is mintegy 14 ezer gyerek vehet részt erdei iskolai vagy óvodai foglalkozáson.
A tananyagfejlesztéssel 27.500 pedagógusnak, környezeti nevelőnek nyújtanak segítséget a jövő generáció szemléletformálásához.
A program - mint írták - megalapozza és továbbfejleszti a fenntartható életmód és az ehhez szükséges viselkedésminták elsajátítását, gyakorlatba átültetését, továbbá tartalmazza az európai természetvédelem sarokkövének számító Natura 2000 hálózat népszerűsítését és a döntéshozók szemléletének formálását is.
A kezdeményezés elindítói különösen fontosnak tartják azoknak a csoportoknak a képzését, amelyek hivatásuknál fogva szoros kapcsolatban élnek a természettel és a védett területekkel. A program így 25 ezer gazdálkodó ismeretének bővítését is célul tűzte ki. A Natura 2000 területek szerepének hangsúlyozására a partnerek kampányt dolgoztak ki, multimédiás kiadványok készülnek, és megújul a http://www.natura.2000.hu/ oldal is.
Mécs Csaba, a Kokosz elnöke a közlemény szerint hangsúlyozta: a program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményez az erdei iskolai szolgáltatók és a pedagógusok között, ezzel több ezer gyereknek biztosítva a gyakorlati tapasztalatok megszerzését.

Forrás: MTI

Rendezvénynaptár
<2020. május>
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu