Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Cetelem Zöldsuli Program - szavazás
2013.04.26. péntek
Cetelem

Árnyat adó fákra és pihe-puha zöld gyepre vágynak az általános iskolák: összesen 91 hazai suli szállt versenybe a zöldítési támogatásáért. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázat összesen hatmillió forintos keretéből egy tucatnyi iskola alakíthat ki üde zöld oázist az unalmas, kopott grundok helyén.

A győztesekről részben a nagyközönség dönt: a www.cetelemzoldsuli.hu/ oldalon 2013. május 14-ig bárki leadhatja voksát kedvencére. A további nyerteseket a Cetelem és a National Geographic Magyarország szakértői csapatából álló zsűri választja majd ki.

A tavaszi rügyfakadás az általános iskolák fantáziáját is megmozgatta, hogy pezsgő, életteli, zöld környezet kialakításával tegyék barátságosabbá a diákok mindennapjait. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett Cetelem Zöldsuli Programra összesen 91 iskola küldte be inspiráló zöldítési terveit. A tét nem kicsi: a hatmillió forintra növelt támogatási keretből idén már egy tucatnyi suli válthatja valóra álmait. Egy kattintással bárki besegíthet az iskoláknak, hiszen a győztesek feléről internetes közönségszavazás dönt. A voksolásra 2013. május 14-ig a www.cetelemzoldsuli.hu/ oldalon kialakított felületen van lehetőség. A további nyerteseket a Cetelem és National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján.

Közösségi zöldítés: tanár, diák, szülő együtt pályázik és ültet

A Cetelem által három évvel ezelőtt útjára indított Zöldsuli Program legfőbb célja, hogy a fiatal generációkra fókuszálva elősegítse a felelős gondolkodás kialakulását, megerősödését. Az eddigi tapasztalatok alapján a pályázó iskolák kiváló partnernek bizonyultak:  a tervek elkészítése, illetve a szavazás során is aktívan bevonják a diákokat, akik ezáltal valóban magukénak érezhetik az zöldítés ügyét.

„A felelős gondolkodás fejlesztését minél korábban érdemes elkezdeni, ezért hívtuk életre az általános iskolákat célzó Cetelem Zöldsuli Programot. A legkisebbek nagyon fogékonyak, nagy lelkesedéssel vesznek részt a pályázásban. A nyertes iskolákban az őszi ültetés pedig igazi közösségi esemény: tanár, diák, szülő együttes erővel ragad ásót, kapát, gereblyét, hogy közösen alakítsák ki az iskolai zöld felületet. Ez nagy szerepet játszik abban, hogy a későbbiekben sajátjukként gondoskodjanak a létrehozott parkos, ligetes területről” – hangsúlyozta Balog Gábor, a Cetelem szóvivője.

A megemelt támogatási keret mellett az idei év további újdonsága az Ökotudatos Suli Különdíj is, melyet a Program szakmai együttműködő partnere a National Geographic Magyarország ajánlott fel. Az örökös magazin előfizetést az a suli fogja megkapni, amelynek a pályázatában a fenntarthatóság a legnagyobb hangsúlyt kapja.

„A National Geographic Társaság célja: tettekre indítani az embert, hogy őrizze meg a Földet. A magyar szerkesztőség is ezt az elvet követi. Úgy a munkahelyünkön, mint a magánéletben mindannyian fontosnak tartjuk környeztünk védelmét. Bízunk benne, hogy a Zöldsuli pályázat támogatásával hozzájárulunk, hogy a jövő generációi tanulják meg óvni bolygónkat, hogy még sokáig élvezhessék e csodálatos Földet – tette hozzá ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország vezetőszerkesztője

A Cetelem Zöldsuli Program idei nyerteseinek kihirdetésére 2013. május 17-én kerül sor.

A Cetelem Zöldsuli Program kisfilmje >>

További információk:
a Cetelem Zöldsuli Program Facebook oldalán 

Balog Gábor szóvivő
Magyar Cetelem Bank Zrt.
(06 1) 487 3504
balog.gabor@cetelem.hu
www.cetelem.hu

 

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu