Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
A Föld napja – IV. Tudományfesztivál
– A környezetvédelem, az innováció és a technológia forgataga
Forrás: OFI  
2014.04.28. hétfő
fold_napja_2014

2014.04.24-25-én kerül megrendezésre „A Föld napja – IV. Tudományfesztivál” című rendezvény, amely a természettudományok népszerűsítése mellett a környezeti nevelés fontosságának hangsúlyozását tűzte ki célul.

 

A magyarországi Tudományfesztivál alapvető célja a tudományok világának bemutatása a szélesebb közönség, elsősorban gyermekek és fiatalok számára. Magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés, magyar tudományos-technikai innováció eredményeinek széleskörű népszerűsítése és a tehetséggondozó törekvések felkarolása jellemzik a rendezvényt. A résztvevők kémiai, fizikai, természettudományos kísérleteken, játékokon keresztül ismerkedhettek meg a tudománnyal, érdekességekkel.

A megnyitón Kaposi József az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója kiemelte, hogy az OFI-ban számos környezeti neveléssel összefüggő projekt fut. Ilyen például a Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek és évről évre egyre több intézmény vesz részt ezekben a projektekben. Beszédében hangsúlyozta a tehetségek támogatásának fontosságát is. Az eseményen külön előadás keretében Dr. Szvathné Dr. Szalay Márta (főigazgató-helyettes) beszélt az Nemzeti Tehetség Programról, eredményeiről, céljairól.

Az Országos Meteorológia Szolgálat standjánál a látogatók megismerkedhetnek a meteorológusok munkájával, légköri jelenségek okaival és a globális felmelegedés hatásaival. A nemzeti parkok által szervezett foglalkozásokon a résztvevők játékos formában kaphattak ismereteket a védett állatokról, a természeti örökség fontosságáról. A rendezvényen sok más érdekesség mellett jelenlévők láthatnak pneumatikus elven működő autót, robotokat, quadrokoptert és csillagászati távcsövet is. Az OFI standjánál a pedagógusok ajándék kiadványokat vehettek át és tájékoztatást kaphattak a legfrissebb kutatási eredményekről, oktatáspolitikai változásokról és a Nemzeti Tehetség Programról. A rendezvényen jelen voltak még az MTA Természettudományi Kutatóközpont és a Magyar Csillagászati Egyesület mellett többek között főiskolák, egyetemek és különböző társadalmi szervezetek képviselői is.

Bővebb információ  a rendezvény honlapján érhető el.

Képgaléria >>

Rendezvénynaptár
<2020. augusztus>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu