Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Kerékpárutak is megjeleníthetők a Google térképein
2010.05.19. szerda
Kerékpárút

A Google nyilvánosságra hozta új fejlesztését a Google térképeinek Android változatával kapcsolatban. Számos új jellemzőt tartalmaz az újítás, beleértve, hogy bármikor új helyszíneket jelölhetünk meg a közösségi oldalakon.

Ha egy címet keresünk a cég térképén - legyen az utca vagy éppen étterem - megjelenik az új funkció is, amivel az adott helyszínt másokkal is megoszthatjuk a Google Buzz-on, a Facebook-on, a Twitteren, e-mailen vagy akár sms-en keresztül. A felhasználók még képet is készíthetnek a térképrészletről, amit meg szeretnének másokkal osztani. A fejlesztés sokak számára egyszerű használatot biztosít, miközben lehetővé teszi, hogy ne kelljen erre a feladatra külön alkalmazást letölteni.

Emellett, az eddigi lehetőségek is kibővülnek. A gyalogos, a tömegközlekedés és az autós megközelítés mellett megjelent a biciklis útvonaltervezés is. Ez hasonló, mintha a gyaloglást választanánk, azonban a tervezés során belekalkulálja a kerékpárutakat, kikerüli az emelkedőket, és figyelembe veszi a forgalmi jellemzőket. A felület ugyan már március óta használható, de eddig csak számítógép előtt ülve kaphattunk ilyen információt, a mobilkészülékekre portolt alkalmazást sokan már régóta várták. Sajnos ez a fejlesztés Magyarországon még nem működik, még gépen keresztül sem kapunk biciklis útvonalakat eredményül, azonban a bevezetése remélhetőleg sokakat biztat majd az egészségesebb közlekedése.

Forrás: SG.hu

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu