Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Ki a legÖKOsabb?
2012.10.29. hétfő
okojatek

A "Ki a legÖKOsabb? - ÖKO Játszóház" sokrétű képességeket igénylő programjával kívánja megszólítani és a környezet aktív és tudatos résztvevőjévé nevelni a célközönségét, azaz a 3-18 éves korosztályt.

A környezettudatos gondolkodásra nevelő játékos foglalkozásokat Koltay Eszter környezetkutató - környezetfizikus, a program vezetője mutatja be:

A környezet valódi védelméhez, természeti erőforrásaink előrelátó beosztásához felelősségteljes, tudatos gondolkodásra van szükség.

Bármilyen változást elérni szokásainkban, váltani jól berögződött szemléletünkön, csak a környezethez való megváltozott hozzáállásunkkal lehet. Legnagyobb esélye erre a most felnövekedő generációnak lehet, a jövő az Ő kezükben van. A tanulást nem lehet elég fiatalon elkezdeni, a gyermekek nagyon fogékonyak, nyitottak és formálhatóak.

Ezt kihasználva a MI felelősségünk a megfelelő tudás és az új, környezettudatos gondolkodásmód átadása, megtanítása. A játékos tanulás ereje felbecsülhetetlen és hatékonysága semmi más tanulási formához nem hasonlítható. Mindemellett a legjobb figyelemfelkeltő hatást pontosan a megdöbbentően óriási méretű, színes játékokkal lehet elérni!

Így született meg a Ki a legÖKOsabb? - ÖKO Játszóház, mely sokrétű képességeket igénylő programjával kívánja megszólítani és a környezet aktív és tudatos résztvevőjévé nevelni a célközönségét, azaz a 3-18 éves korosztályt. A játékok nem csak oktató, de egyben kulcskompetenciákat és általános képességeket fejlesztő eszközök is: csapatmunka, finommotoros ügyesség, kombinációs készség fejlesztésére szolgálnak.

Most, a Skanzen által otthont kapott játékok a szelektív hulladékgyűjtés tematikájával foglalkoznak az újrahasználás, újrafelhasználás, újrahasznosítás fogalmainak tisztázását és elsajátítását középpontba helyezve. Végigkísérjük, miért fontos a szelektív gyűjtés és hogyan valósítható meg, miből mi lesz, valamint hosszú távon milyen hatása van ennek a környezetünkre.

A Játszóház kiegészül ÖKO kézműves foglalkozásokkal, ahol célunk megmutatni, hogy nem minden szemét, ami annak látszik! A háztartási hulladékok gyakran újra és újra használhatóak vagy más funkciót betöltve újrafelhasználhatóak. Ellenőrzött alapanyagokból egyszerű technikákkal otthon is könnyen elkészíthető tárgyakat alkotunk.

Célunk, hogy a programsorozat eljusson óvodákba, iskolákba és cégekhez, hogy minél szélesebb körben taníthassuk a környezettudatos gondolkodást!

Koltay Eszter
ügyvezető, programvezető
környezetkutató - környezetfizikus
koltayeszter@okojatek.hu

Rendezvénynaptár
<2020. június>
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu