Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Klímamentő tábla
2011.02.08. kedd
klimamento

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen egy újabb látványos és hasznos eszközzel, az úgynevezett „Klímamentő táblával” gazdagodik a hazai környezetvédelmi szemléletformálás folyamatosan bővülő eszköztára.

A S. Genovese engedélyével most elkészült a klímaváltozás okaira és az alkalmazkodás lehetőségére rámutató, figyelemfelkeltő plakát magyar változata és szöveges tanulmánya.

Ez az ún. „Klímamentő tábla” a Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (3x4 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható.

A tanulmány kidolgozásában és a tábla elkészítésében részt vett a Zöld Fiatalok Egyesülete is, akik programjaikkal és képzéseikkel hatékonyan terjesztik a fenntarthatóság gyakorlatát, legyen az csere-bere börze, vagy Szociális Bringa Program.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ezzel a látványos elemmel kíván hozzájárulni a környezeti nevelési eszköztár bővítéséhez, a klímaváltozás okainak, összefüggéseinek megértéséhez, az alkalmazkodáshoz és a megfelelő cselekvések kiváltásához. A táblával folyamatosan lehet majd találkozni országszerte, különböző környezetvédelmi rendezvényeken, ÖKO-Pack Játszóházak, Hulladékból Termék kiállítás, Tükörben a Világ kiállítás alkalmával.

A táblához kapcsolódó tanulmány részletesen bemutatja életmódunk, gondolkodásmódunk és társadalmi intézményeink azon területeit, amelyeken sürgősen változtatnunk kell ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrófális környezeti változásokat.

A tábla szlogenje, a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az ismeretek birtokában mindenki saját környezetében tegye meg az első szükséges lépéseket – mindannyiunk érdekében.

Aki szeretne jobban elmerülni a fenntarthatóság gyakorlati lépéseiben és a magyarországi állapotok elemzésében, annak őszintén ajánljuk a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső tanulmányát, mely egy, a magyar társadalom számára készített helyzetelemzés. A jelentés ingyenesen letölthető a Tanács honlapjáról.

Információ:
Hankó Gergely
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
06-70/249-61-13
gergely@okopack.hu
www.hulladekboltermek.hu
www.okopack.hu

Rendezvénynaptár
<2020. február>
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu