Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer
2010.08.10. kedd
bicycle
Európa számos nagyvárosához hasonlóan – Barcelona, Párizs, Brüsszel, Róma vagy Bécs – 2011-re az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Budapesten is megvalósulhat a kerékpárflottát és dokkoló-állomásokat is magába foglaló, ügyfél-regisztrációs, karbantartási, logisztikai és információs szolgáltatásokat is nyújtó Kerékpáros Közösségi  Közlekedési Rendszer.

A projekt a Margit híd és a Petőfi híd közötti területet fedi le: a pesti oldalon a Nagykörút-Városliget – Újpesti rakpart, a budai oldalon a Széna tér – Margit körút – Duna-part és a Pázmány Péter sétány határolt területen.

A projekt keretében 74 darab gyűjtőállomást – Pesten 58, Budán 15, a Margitszigeten 1– építenek ki a belváros legforgalmasabb pontjain, összesen 1000 darab, bármikor elvihető biciklivel. Az átlagosan 22 kerékpár tárolására alkalmas gyűjtőállomások egymástól kb. 300 méterre helyezkednek el. A 0-24 órában működő automata gyűjtőállomásokon önkiszolgáló rendszerben lehet majd felvenni, illetve leadni a kerékpárokat. Természetesen minden állomás alkalmas a biciklik kiadására és visszahelyezésére, így tehát az elvitt kerékpárt bármelyik tárolóban le lehet majd adni.

A regisztrációt követően a kerékpárokat bárki használhatja. A tervezett díjrendszer elsősorban a rövid idejű és rövid távolságú utazásokkal számol, ennek megfelelően a használat első fél órája ingyenes lesz, a következő fél óra 1 darab BKV jegy árának, az azutáni fél óra pedig 2 darab BKV jegy árának megfelelő összegbe kerül majd, a használati díj pedig progresszív módon emelkedik tovább, ösztönzendő a gyakori, rövid távú használatot. Használat után fizetni bankkártyával, hitelkártyával, a későbbiekben pedig akár mobiltelefonnal is lehet majd.

 

Kapcsolódó anyagok
Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu