Partnereink
MTI
Parlamenti diákinfó
IKT oktatási körkép
Interaktív Oktatástechnikai Portál
eduline.hu
Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete
Budapesti Művelődési Központ
Történelemt@nítás.hu
Marczibányi Téri Művelődési Központ
Modern Iskola magazin
Katedra Online
Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés
Szótár

Szótár (DictZone)
Betuméret csökkentéseBetuméret növeléseNyomtatás
Általános iskolás program a parlagfű ellen
2010.08.09. hétfő
parlagfű

"A parlagfű és a környezetre gyakorolt hatása, valamint az ellene való védekezés lehetőségei" címmel 3 órás ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felső tagozatos diákok számára.

A komplex kiadvány célja, hogy a diákok elsajátítsák az allergiával kapcsolatos – elsősorban a pollenallergiára, azon belül pedig a parlagfűre, mint a legelterjedtebb allergiát okozó gyomnövényre vonatkozó – alapvető és legszükségesebb információkat. A könyvből szerzett ismeretek hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a fiatalok tudatos és tettre kész felnőttekké válva hajlandóak legyenek fellépni a társadalmi méretekben is jelentős környezeti ártalmak ellen, valamint növekedjen bennük a környezetük és az őket körülvevő világ iránt érzett szolidaritás.

Az óravázlatok, a feladatlapok és az oktatási segédlet letölthető a Sulinet portálról.

A tananyag 3 részből – 3 iskolai órából – áll. A tanárok munkáját könnyen alakítható, részletes oktatási segédlet (kézikönyv) támogatja a tanítás során, a diákokat pedig színes, figyelemfelkeltő könyv tájékoztatja a parlagfűről. A témakör közérthetőségét hívatott támogatni a PowerPoint formátumban elérhető, kivetítőkre is alkalmazható előadásanyag (1. óra, 2. óra, 3. óra, animációval ellátott prezentációk: 1. óra, 2. óra, 3. óra). A gyerekek fejlődésének mérését feladatlap segíti, amely szóbeli és írásbeli feladatok, kifejtős és teszt-jellegű kérdések változatos kombinációja. A kiadvány tartalmazza még a tanórákhoz tartozó 3 óravázlatot ( 1. óra, 2. óra, 3. óra) és az órák során ajánlott interaktív játékokhoz tartozó szókártyákat is.

A tanári kézikönyvet, diákoknak szóló tankönyvet, animációval ellátott előadásanyagokat, feladatlapokat, óravázlatokat tartalmazó tananyag a földrajz, a biológia, illetve az osztályfőnöki órák tantervi keretei közé, továbbá az osztálykirándulások és az erdei iskolák kötetlenebb programjaiba is beilleszthető.

Az ismeretterjesztő tananyag a „Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság megbízásából készült.

Forrás: Sulinet

Rendezvénynaptár
<2019. szeptember>
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Hírmozaik
Kapcsolódó oldalak
Budapest Portál
Iskolai agresszió kezelése
MFPI banner
Tehetségháló
Éniskolám
FOK Nonprofit Kft.
MFPI - Weszely Galéria
Budapesti Ifjúsági Portál
Könyvtárporta - Fővárosi oktatási intézmények könyvtári oldala
Európai év - 2013
A polgárok európai éve - 2013
Est.hu